Product Reviews

RAHSIA TEKNIK BAIKI KIPAS ANGIN DENGAN  BETUL & CEPAT DALAM MASA  7 HARI UNTUK BEGINNER

 

BELAJAR BAIKI KESEMUA JENIS KIPAS ANGIN DARI BASIC SEHINGGA MAHIR DARI PENGAJAR YANG PROFESSIONAL 

 

Susah nak cari technician yang MAHIR ? MINAT untuk belajar cara baiki kipas angin?  Nak tambah KEYAKINAN dalam bidang elektrik?

 

JOM BELAJAR DIY..

 

Zero to hero adalah ebook yang membantu anda yang suka untuk belajar DIY kipas angin  dengan kaedah yang BETUL dan SELAMAT.

Ebook zero to hero ini mempunyai lebih dari 300 muka surat, dari pengenalan kompenan, cara penggunaan hingga teknik rahsia trouble shoot yang LENGKAP dan MUDAH untuk difahami. Sekaligus memudahkan anda untuk menjadikan ia sebagai RUJUKAN dan memberi KEYAKINAN semasa DIY. 

Tidak seperti ebook yang lain , dengan pengalaman En Humaizi selama lebih 15 TAHUN dalam bidang jana kuasa elektrik,  ebook ini telah diolah sendiri oleh Tuan Humaizi  dari 100% pengalaman sebenar beliau yang telah membaiki RIBUAN jenis kipas angin dan ia terbukti dapat membimbing anda untuk DIY kipas angin dari BEGINNER hingga ke PRO.

 

Sebelum ni saya belajar dari youtube untuk baiki kipas angin, tapi yang di ajar dalam tu tak lengkap, perlu banyak berfikir sendiri, tetapi lepas belajar dengan En Humaizi baru saya faham sistem dan cara operasi kipas dengan lebih mendalam, Jadi mudah dan yakin  untuk baiki kipas angin.
En Roslan, Tasek Gelugor , Pulau Pinang

SIAPA YANG PERLU PERLU DAPATKAN EBOOK INI ?
 • Mereka yang MINAT DIY barangan elektrik.
 • Mereka yang ingin tambahkan KEYAKINAN untuk diy kipas angin 
 • Mereka yang nak TAMBAH pendapatan sampingan 
 • Pesara yang ingin mengisi MASA LAPANG dengan belajar diy kipas angin.
 • Mereka yang SUKAR mencari juruteknik yang mahir di kawasan sekitar.
 • Mereka yang nak MEMBANTU ahli keluarga selesaikan masalah kipas angin.
 • Pelajar yang ingin jadikan ia sebagai KERJAYA
“Ebook yang mudah DIFAHAMI dan harga yang sangat BERBALOI dibanding dengan ilmu yang di ajar”

 

–  En Mohd Nazri, Pelabuhan Klang

APA YANG MENARIK TENTANG EBOOK ZERO TO HERO INI?
Panduan ebook ini disertakan dengan gambar dan penerangan yang lengkap agar MUDAH untuk anda fahami.

Bermula dari pengenalan peralatan, kompenan hinggalah teknik trouble shoot yang betul. Antara topik yang dibincangkan adalah :

Pengenalan & Peralatan

Bab ini anda akan mengenal jenis jenis peralatan yang perlu ada sebelum proses membaik pulih. Bab ini juga anda akan mengenali jenis dan nama kompenan yang ada pada kipas angin terutamanya kompenan pada pcb board. Untuk memudahkan pemahaman anda, cara bacaan dan unit sukatan pada multimeter, capacitor dan kompenan lain juga turut di ajar. Bab ini penting untuk mendedahkan pada anda kompenan kompenan yang mungkin anda tidak tahu dan tidak pernah lihat sebelum ini.

Jenis Pengujian

Anda akan belajar teknik ujian menggunakan multimeter bagi setiap kompenan. Seperti Fuse, kabel, resistor , diode dan banyak lagi untuk setiap jenis jenama kipas angin, KDK/Panasonic, Alpha, Elmark dan lain lain.

Teknik - Teknik

Penyebab ramai yang gagal semasa baik pulih adalah bila buntu semasa trouble shoot.  Bab ini akan di ajar langkah demi langkah cara mengenalpasti masalah dan cara penyelesaian yang betul    dengan menggunakan teknik teknik yang selamat dan cepat. Ini bagi mengelakkan anda tersalah tukar ganti ganti yang salah, dan mengelakkan risiko kerosakan kipas angin. Antara yang akan dipelajari seperti cara kenal pasti masalah motor kipas, cara menukar bearing, cara baiki pcb board dan banyak lagi.

IKipas Angin Bawah

Anda akan belajar untuk memahami diagram motor kipas bawah. Bab ini akan menerangkan bagaimana cara untuk anda kenal pasti dan cara penyelesaian masalah kipas angin perlahan, bunyi bising, atau mati total. Panduan ini dibahagikan mengikut jenama kipas angin seperti KDK, Panasonic, Pensonic, Sharp dan banyak lagi.

Kipas Angin Siling

Kipas angin di ruang tamu perlahan. Itulah masalah yang sering didengar . Dalam bab ini, anda akan pelajari hampir ke semua cara untuk menangani  masalah yang sering dihadapai oleh kipas siling jenis regulator dan remote. Penerangan ini dibahagikan mengikut jenama kipas angin, seperti KDK, Alpha, Elmark, Deka , dan Rubine dan banyak lagi.

Sangat bermanfaat ilmu yang ada yang ebook zero to hero ini. Lengkap dengan maklumat yang sepatutnya ada. Alhamdulillah saya dah boleh baiki kipas saya sendiri dengan merujuk ebook ini. Terima Kasih. 
En Muhaimin , Ipoh Perak

SIAPAKAH SAYA & APAKAH LATAR BELAKANG SAYA


Saya Mohd Humaizi Bin Ismail selaku penulis ebook Zero to Hero . Saya mempunyai Diploma di dalam bidang Kejuruteraan Elektronik  dan menyambung pelajaran di peringkat ijazah di dalam bidang Elektrik Jana Kuasa di Universiti Teknologi Malaysia tetapi tak sempat menghabiskannya apabila ditawarkan bekerja di Kulim Jana Kuasa, Kedah.  Sekarang telah lebih 15 tahun pengalaman di dalam bidang Jana Kuasa dan mempunyai sijil Chargeman. Saya mula mendalami ilmu tentang baik pulih kipas angin dan alatan elektronik yang lain  apabila saya mendapati kurangnya tenaga mahir yang boleh menyediakan perkhidmatan untuk membaik pulih.   

Tercetusnya idea menulis Ebook zero to hero ini adalah apabila saya sering menerima panggilan dari mereka yang minat untuk DIY dan repairer untuk bertanya cara untuk menyelesaikan masalah kipas angin mereka. Dari situ saya mula sedar ramai yang mempunyai masalah kipas angin tetapi kurannya saluran untuk dijadikan sebagai rujukan. Oleh itu saya nekad untuk hasilkan ebook zero to hero ini supaya ia dapat di jadikan panduan walau dimana sahaja anda berada dan pada bila bila masa. 

 

BAGAIMANA ZERO TO HERO DAPAT MEMBANTU ANDA YANG MINAT UNTUK BELAJAR MENGENAI KIPAS ANGIN?
 

 • Membantu anda mengenal kompenan elektrik, memahami proses trouble shoot dan panduan cara atasi semua masalah kipas angin.
 • Membantu anda menjimatkan kos baik pulih.
 • Membantu anda membaik pulih dengan kaedah yang betul, selamat dan cepat
 • Membantu anda untuk meningkatkan keyakinan di dalam bidang elektrik .
 • Membantu meningkatkan peluang kerjaya dengan kemahiran tambahan yang ada.
 • Boleh dijadikan sebagai sumber pendapatan tambahan.

 

“ Ebook ni banyak membantu saya untuk diy sendiri kipas di rumah .Panduan lengkap, penerangan yang mudah faham ..”

–  En Hisyam, Sg petani

“ Dengan ada ebook ni, saya boleh refer semula bila tak jumpa jalan atau loss semasa trouble shoot..”

–  Ustaz Krim, Kepala Batas

PANDUAN EBOOK INI DIBUAT KHAS UNTUK MEREKA YANG TIADA ASAS ELEKTRIK DAN ELEKTRONIK DENGAN DISEDIAKAN PENERANGKAN DARI PENGENALAN, LANGKAH DEMI LANGKAH SERTA CARA UNTUK MENGATASI MASALAH TERSEBUT. IA SESUAI DIJADIKAN RUJUKAN BAGI BEGINNER SEHINGGA PROFESSIONAL REPAIRER.
ANDA AKAN BELAJAR CARA UNTUK MENGATASI PELBAGAI JENIS MASALAH KIPAS ANGIN, ANTARA PECAHAN TOPIK YANG DI AJAR SEPERTI CARA MENGATASI MASALAH KIPAS ANGIN DUDUK, BERDIRI, DINDING DAN SILING. DAN TOPIK YANG PALING DIGEMARI ADALAH CARA UNTUK MEMBAIKI PCB BOARD.  DAN SETIAP MASALAH TERSEBUT TELAH DIBAHAGIKAN MENGIKUT JENAMA KIPAS ANGIN. ANTARANYA JENAMA KIPAS ANGIN TERSEBUT ADALAH KDK, PANASONIC, PENSONIC, ALPHA , DEKA , RUBINE, ELMARK DAN BANYAK LAGI. 
PENTING UNTUK ANDA KENALPASTI APAKAH MASALAH KIPAS ANGIN ANDA. SETIAP MASALAH KIPAS TELAH DITERANGKAN LANGKAH DEMI LANGKAH CARA PENYELESAIANNYA. SELAMAT JIKA ANDA MERUJUK PANDUAN EBOOK INI MENGIKUT TOPIK BERPANDUKAN MASALAH KIPAS ANDA.
SEGALA PERTANYAAN DAN KETIDAK FAHAMAN YANG BERLAKU SELEPAS ANDA MEMBELI EBOOK INI, ANDA AKAN DIBANTU OLEH TEKNIKAL TEAM YANG BERTAULIAH DALAM TEMPOH 30 HARI DARI TARIKH BELIAN EBOOK MELALUI APLIKASI WHATSAPP.

• EBOOK ZERO TO HERO

• BANTUAN TEKNIKAL TEAM SELAMA 30 HARI

RM250.00

RM 229.00

DAH SEDIA NAK DIY?

TEKAN BUTANG DI BAWAH SEKARANG

JIKA ANDA MASIH MEMPUNYAI PERSOALAN YANG BERKAITAN EBOOK, ANDA BOLEH MENGHUBUNGI PEJABAT

DI TALIAN 04- 5100104 ATAU MELALUI WHATSAPP 0164161470

ANDA JUGA BOLEH DATANG KE PREMIS KAMI YANG TERLETAK DI JURU AUTO CITY.

KIPASPRO.COM,

NO 19G LORONG DELIMA 1, TMN SERI DELIMA,

14000 BUKIT MERTAJAM.

( ISNIN HINGGA SABTU)

(9.30 PAGI – 6.30 PTG )

0
Your Cart is empty!

It looks like you haven't added any items to your cart yet.

Browse Products
Powered Voltage Emoji by Caddy