Product Reviews

Slide 3
Slide 1
Slide 2
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Rahsia Teknik Membaikpulih

dalam masa 7 hari untuk Beginner

Belajar baiki kesemua jenis barangan elektrik dari asas sehingga mahir daripada pengajar yang professional

“Susah nak cari technician yang MAHIR & MINAT untuk”

Saya Mohd Humaizi Bin Ismail selaku penulis ebook Zero to Hero . Saya mempunyai Diploma di dalam bidang Kejuruteraan Elektronik dan menyambung pelajaran di peringkat ijazah di dalam bidang Elektrik Jana Kuasa di Universiti Teknologi Malaysia tetapi tak sempat menghabiskannya apabila ditawarkan bekerja di Kulim Jana Kuasa,Kedah. Sekarang telah lebih 15 tahun pengalaman di dalam bidang Jana Kuasa dan mempunyai sijil Chargeman. Saya mula mendalami ilmu tentang baik pulih kipas angin dan alatan elektronik yang lain apabila saya mendapati kurangnya tenaga mahir yang boleh menyediakan perkhidmatan untuk membaik pulih. 

Tercetusnya idea menulis Ebook zero to hero ini adalah apabila saya sering menerima panggilan dari mereka yang minat untuk DIY dan repairer untuk bertanya cara untuk menyelesaikan masalah kipas angin mereka. Dari situ saya mula sedar ramai yang mempunyai masalah kipas angin tetapi kurannya saluran untuk dijadikan sebagai rujukan. Oleh itu saya nekad untuk hasilkan ebook zero to hero ini supaya ia dapat di jadikan panduan walau dimana sahaja anda berada dan pada bila bila masa.

Siapa Yang Perlu Dapatkan Ebook Ini?

Bagaimana Zero To Hero Dapat Membantu Anda Belajar Mengenai Membaik Pulih Barangan Elektrik?

APA YANG MENARIK TENTANG EBOOK ZERO TO HERO INI?

PANDUAN EBOOK INI DISERTAKAN DENGAN GAMBAR DAN PENERANGAN

Fungsi Peralatan & Komponen

Mengenalkan anda jenis peralatan yang perlu ada sebelum proses membaik pulih, mengenali jenis dan nama kompenan yang ada pada alatan elektrik terutamanya kompenan pada pcb board/cara bacaan dan unit sukatan pada multimeter, capacitor dan kompenan

Jenis Pengujian

Belajar teknik ujian menggunakan multimeter bagi setiap kompenan. Seperti Fuse, kabel, resistor, diode dan banyak lagi untuk setiap jenis alatan elektrik.

Tips & Teknik

Pelajari langkah mengenalpasti masalah dan cara penyelesaian yang betul dengan menggunakan teknik yang selamat & cepat.Kenal pasti masalah,punca,akibat dan solusi untuk tandinginya.

LET YOUR LEARNING WITH OUR BOOK TO GAIN MORE KNOWLEDGE TO REPAIR FLOW.

LIHAT APA YANG DIKATAKAN OLEH PELANGGAN KAMI

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
What are you looking for?
Multiple Choice
Selected Value: 0
0
Your Cart is empty!

It looks like you haven't added any items to your cart yet.

Browse Products
Powered Voltage Emoji by Caddy